Szkolenia dla branży spożywczej

 

 

IFS Food Standard to uznany standard GFSI (Global Food Safety Initiative) do kontrolowania producentów żywności.

IFS Food ma zastosowanie, gdy produkty są „przetwarzane” lub gdy istnieje ryzyko zanieczyszczenia produktu podczas pierwszego pakowania.

Data rozpoczęcia szkolenia 23-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 500.00 PLN
500.00 zł 12

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

W oparciu o poszczególne sekcje standardu omówione  zostaną zasady nadzorowania i dokumentowania działań, jakie prowadzić powinna organizacja w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa żywności  w świetle nowych wymagań standardu

 

 
 
 
 
 
Data rozpoczęcia szkolenia 23-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 10
Cena indywidualna 750,00 PLN
750.00 zł 10

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę w zakresie systemu HACCP, w zakresie wdrożenia systemu, zasad jego funkcjonowania i doskonalenia, praktycznych aspektów bezpieczeństwa żywności.

Data rozpoczęcia szkolenia 24-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 510,00 PLN
510.00 zł 12

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

IFS Global Markets Food jest to ustandaryzowany program oceny bezpieczeństwa żywności dla sprzedawców detalicznych oraz sieci handlowych.

Celem programu jest wsparcie „małych i średnich przedsiębiorstw” w rozwoju ich systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i uczynienie pierwszego kroku w kierunku wdrożenia standardu żywności IFS Food.

Data rozpoczęcia szkolenia 24-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 10
Cena indywidualna 500.00 PLN
500.00 zł 10

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę oraz umiejętności w zakresie zarządzania bezpieczeństwem żywności wg wymagań FSSC (Food Safety System Certification) 22000 v. 5. Dzięki uczestnictwie w szkoleniu uczestnicy nabędą umiejętność interpretacji zapisów standardów.

Data rozpoczęcia szkolenia 16-04-2024 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 16-04-2024
Ilość miejsc 15
Cena indywidualna 850.00 zł
850.00 zł 15

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Szkolenie przeznaczone jest dla osób zainteresowanych nabyciem umiejętności oraz uprawnień audytorów wewnętrznych zarządzania systemem bezpieczeństwa żywności, a także osób odpowiedzialnych za funkcjonowanie, utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania (koordynatorów, managerów, pełnomocników ds. jakości) i wszystkich osób zainteresowanych aktualną wiedzą w zakresie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg. założeń systemu IFS Food ver. 8

Data rozpoczęcia szkolenia 16-05-2024 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 17-05-2024
Ilość miejsc Nieograniczona
Cena indywidualna 1250.00 PLN
1,250.00 zł

Podczas szkolenia uczestnicy poznają wymagania prawne  dotyczące branży paszowej w kontekście systemu GMP+ oraz specyficzne wymagania GMP+.

Szkolenie dotyczyć będzie wiedzy ogólnej dotyczącej standardu GMP+, jego podstawy, wdrażania oraz doskonalenia systemu z wyjaśnieniami i obszarami zainteresowania. Omówione zostanie proces audytu wewnętrznego. Dedykowane jest pełnomocnikom i audytorom wewnętrznym systemu GMP+.

Data rozpoczęcia szkolenia 18-06-2024 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 18-06-2024
Ilość miejsc 15
Cena indywidualna 850,00 PLN
850.00 zł 15

Szkolenie kierowane jest do członków zespolu (obecnych i przyszłych) oraz leaderów zespołów HACCP, którzy chcą dogłebnie poznać najnowsze wymagania systemu HACCP.  Szkolenie uwzgęldnia ostatnie zmiany w kodeksie żywnościowym.

Data rozpoczęcia szkolenia 09-07-2024 8:00 am
Data zakończenia szkolenia 09-07-2024
Ilość miejsc 15
Cena indywidualna 850,00 PLN
850.00 zł 15

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę w zakresie wymagań standardów etycznych, w szczególności w odniesieniu do systemu organizacji, ludzi, działań, informacji i zasobów zaangażowanych w przenoszenie produktu lub usługi od dostawcy do klienta, zwany łańcuchem dostaw, jak również omówione zostaną  wymagania rynkowe i prawne procesu audytu i ciągłego doskonalenia oraz  weryfikacja systemu odpowiedzialności społecznej i etyki w przedsiębiorstwie. Dzięki uczestnictwie w szkoleniu uczestnicy zdobędą wiedzę w zakresie korzyści wypływających z etycznego działania przedsiębiorstwa. Jak również zapoznają się z wymaganiami metodologii audytowej SMETA, poznają przebieg auditu etycznego, wszystkie jego elementy oraz zasady, którymi kieruje się auditor.

Data rozpoczęcia szkolenia 22-10-2024 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 22-10-2024 5:00 pm
Ilość miejsc 15
Cena indywidualna 850.00 PLN
850.00 zł 15

Uczestnik podczas szkolenia pozna praktyczne aspekty postępowania ze zwierzętami przed i w trakcie uboju w świetle rozporządzenia Rady (WE) 1099/2009. Szkolenie w sposób zrozumiały dla każdego pracownika przybliża zagadnienia omówione w rozporządzeniu a także ułatwia zastosowanie zdobytej wiedzy w codziennej pracy oraz spełnienie wymagań odnośnie dobrostanu zwierząt.

Data rozpoczęcia szkolenia 19-11-2024 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 19-11-2024 5:00 pm
Ilość miejsc 15
Cena indywidualna 850.00 PLN
850.00 zł 15