WYMAGANIA SYSTEMU IFS v9 . ZASADY WDROŻENIA I DOKUMENTOWANIE ZMIAN SYSTEMU W ORGANIZACJI

Wiedza uzyskana podczas szkolenia pozwoli uczestnikowi na prawidłowe i świadome uczestniczenie w procesie budowania, aktualizacji,  nadzorowania i doskonalenia wdrożonego w Przedsiębiorstwie systemu zapewnienia  jakości i bezpieczeństwa żywności wg  nowych wymagań standardu IFS v7

Program szkolenia:

Sekcja 1 - Zarządzanie i zaangażowanie , w tym kultura bezpieczeństwa żywności, jej doskonalenie w organizacji
Sekcja 2 -System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności, w tym: zarządzanie jakością, dokumentacją  i zapisami,system HACCP
Sekcja 3 - Zarządzanie zasobami: zasoby ludzkie, higiena personelu, szkolenia personelu,  zaplecze socjalne
Sekcja 4 - Procesy operacyjne:  umowy, kontrakty, specyfikacje i receptury, rozwój produktu, zakupy, opakowanie, lokalizacja i otoczenie zakładu, układ i rozplanowanie procesów, wymagania konstrukcyjne, czyszczenie i dezynfekcja, odpady, ryzyko występowania ciał obcych,  DDD,  przyjęcie i przechowywanie towaru, transport, utrzymanie ruchu, wyposażenie, identyfikowalność  ( z GMO i alergenami), alergeny i  oszustwa produktowe
Sekcja 5 – Pomiary, analizy, doskonalenie: m.in.  audity, inspekcje zakładu, walidacja i kontrola procesu produkcji, kalibracja, regulacja i kontrola urządzeń pomiarowych/ monitorujacych, analiza produktów i procesów,  reklamacje (urzędowe,klienckie),  zarzadzanie kryzysem   ( zwrot, wycofanie), zarządzanie niezgodnościami i produktami niezgodnymi, działania naprawcze
Sekcja 6 - Obrona żywności  ( Food Defence plan):  odpowiedzialność, plan ochrony i ocena ochrony,  testy skuteczności. Dyskusja, rozwiązywanie zgłaszanych problemów zgłaszanych przez uczestników

Certyfikat: 
Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wydany przez międzynarodową jednostkę certyfikującą INTERTEK.

Dla kogo: 
Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich osób odpowiedzialnych za funkcjonowanie, utrzymanie i doskonalenie systemu IFS (koordynatorów, managerów, pełnomocników), wszystkich osób zainteresowanych aktualną wiedzą w zakresie IFS .

Cena:

750,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby. 
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu.

Rabaty:
10%
 - dla klientów Intertek
10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.

 
 
 
 
 
 

Dane wydarzenia

Data rozpoczęcia szkolenia 23-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 10
Cena indywidualna 750,00 PLN
Miejsce realizacji Zdalne
Rejestracja na to wydarzenie zakończona
750.00 zł 10