Szkolenia dla branży spożywczej

 

 

Szkolenie zapewni uczestnikom praktyczną wiedzę w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa żywności, wymagań standardu IFS Logistic, a także w zakresie certyfikacji systemu, jego utrzymania i ciągłego doskonalenia.

Data rozpoczęcia szkolenia 19-05-2021
Data zakończenia szkolenia 19-05-2021
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 500,00 PLN
500.00 zł 11

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Standard certyfikacji łańcucha dostaw RSPO został opracowany w celu zapewnienia bezpieczeństwa i identyfikowalności łańcuchów dostaw, aby dostarczyć wiarygodne dowody na istnienie zrównoważonych źródeł surowca.

Data rozpoczęcia szkolenia 20-05-2021 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 20-05-2021 5:00 pm
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 500.00 PLN
500.00 zł 12

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę oraz umiejętności w zakresie zarządzania bezpieczeństwem żywności wg wymagań FSSC (Food Safety System Certification) 22000 v. 5. Dzięki uczestnictwie w szkoleniu uczestnicy nabędą umiejętność interpretacji zapisów standardów.

Data rozpoczęcia szkolenia 21-05-2021 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 21-05-2021 5:00 pm
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 650.00 PLN
650.00 zł 12

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

IFS Food Standard to uznany standard GFSI (Global Food Safety Initiative) do kontrolowania producentów żywności.

IFS Food ma zastosowanie, gdy produkty są „przetwarzane” lub gdy istnieje ryzyko zanieczyszczenia produktu podczas pierwszego pakowania.

Data rozpoczęcia szkolenia 24-05-2021 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 24-05-2021 5:00 pm
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 500.00 PLN
500.00 zł 12

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę w zakresie systemu HACCP, w zakresie wdrożenia systemu, zasad jego funkcjonowania i doskonalenia, praktycznych aspektów bezpieczeństwa żywności.

Data rozpoczęcia szkolenia 26-05-2021 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 26-05-2021 5:00 pm
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 650,00 PLN
650.00 zł 11

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

IFS Global Markets Food jest to ustandaryzowany program oceny bezpieczeństwa żywności dla sprzedawców detalicznych oraz sieci handlowych.

Celem programu jest wsparcie „małych i średnich przedsiębiorstw” w rozwoju ich systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i uczynienie pierwszego kroku w kierunku wdrożenia standardu żywności IFS Food.

Data rozpoczęcia szkolenia 07-06-2021 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 07-06-2021 5:00 pm
Ilość miejsc 10
Cena indywidualna 500.00 PLN
500.00 zł 10

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Szkolenie zapewni uczestnikom praktyczną wiedzę w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa żywności, wymagań standardu IFS Logistic, a także w zakresie certyfikacji systemu, jego utrzymania i ciągłego doskonalenia.

Data rozpoczęcia szkolenia 10-06-2021
Data zakończenia szkolenia 10-06-2021
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 500,00 PLN
500.00 zł 12

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Szkolenie zapewni uczestnikom praktyczną wiedzę oraz umiejętności w zakresie ochrony żywności przed intencjonalnym zanieczyszczeniem - Food defense a także ochrony przed oszustwami – Food fraud. Pozwoli na dokonanie analizy ryzyka i zagrożeń, zapozna ze sposobami weryfikacji wdrożonych rozwiązań, tak by mogły być zastosowane w praktyce biznesowej.

Wymagania związane z Food defense / Product defense oraz Food fraud / Product fraud zostaną omówione na podstawie: ISO 31000, BRC Food, BRC CP, BRC P&PM, IFS Food, IFS HPC, IFS PACsecure, FSSC 22000.

Data rozpoczęcia szkolenia 11-06-2021 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 11-06-2021 5:00 pm
Ilość miejsc 10
Cena indywidualna 650.00 PLN
650.00 zł 9

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Podczas szkolenia uczestnicy poznają wymagania prawne  dotyczące branży  paszowej w kontekście systemu GMP+  oraz specyficzne wymagania GMP+ w oparciu o standard GMP+ B1, B2, B3, B4 wraz z załącznikami GMP+ BA 1-13.

Data rozpoczęcia szkolenia 18-06-2021 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 18-06-2021 5:00 pm
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 650,00 PLN
650.00 zł 12

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Celem szkolenia jest za poznanie uczestników z wymaganiami standardu GLOBALGAP.

Data rozpoczęcia szkolenia 18-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 790,00 PLN
790.00 zł 11

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Nasze szkolenie pomoże Ci zapoznać się z tym, co nowe, porównać istniejące wymagania z nadchodzącymi, aby zapewnić płynne przejście do najnowszej wersji systemu GMP+ FC 2020 Feed Safety Scheme w Państwa firmie. Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich obszarów działalności objętych GMP+, tj. produkcji, obrotu, magazynowania i transportu.

Data rozpoczęcia szkolenia 19-12-2023 8:30 am
Ilość miejsc 15
Cena indywidualna 650,00 PLN
650.00 zł 12

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Szkolenie zadedykowane jest do szeregu przedsiębiorstw spożywczych: restauracji, pubów, kawiarni i jedzenia na wynos funkcjonujących na rynku HORECA. Celem programu jest dostarczenie wiedzy oraz umiejętności w zakresie audytów wewnętrznych Food Hygiene Control oraz  zapewnienie konsumentom, że zakłady gastronomiczne zostały skontrolowane zgodnie z wymogami dobrej praktyki w zakresie higieny żywności i spełniają zasady bezpieczeństwa żywności.

Data rozpoczęcia szkolenia 19-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 15
Cena indywidualna 350,00 PLN
350.00 zł 15

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę na temat definicji żywności fałszowanej oraz jej autentyczności. Podczas szkolenia zostaną omówione aspekty prawne dotyczące zapewnienia identyfikowalności żywności, oraz zostaną scharakteryzowane systemy zapewnienia jakości umożliwiające zapewnienie identyfikowalności. Ponadto zostaną omówione przykłady fałszowania żywności wraz ze sposobami ich wykrywania. W ramach szkolenia przewidziane są warsztaty dotyczące najczęściej fałszowanych produktów żywnościowych w Polsce i Europie. Dodatkowo problematyka zafałszowań żywności zostanie omówiona w kontekście zagadnień Food Defense, Food Fraud, najnowszych wymagań IFS, BRC oraz ISO 22000.

Data rozpoczęcia szkolenia 19-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 690,00 PLN + VAT
690.00 zł 12

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Podczas szkolenia uczestnicy poznają wymagania systemu VLOG dotyczącego produkcji żywności w łańcuchu wolnym od GMO i stworzonego przez niemieckie stowarzyszenie Verband Lebensmittel ohne Gentechnik e.V., po szkoleniu uczestnicy pozyskają m.in.:

  • wiedzę praktyczną z zakresu certyfikacji zgodnej z wymaganiami VLOG,
  • umiejętność z zakresu kwalifikowania ryzyka w gospodarstwie rolnym/przedsiębiorstwie,
  • wiedzę na temat spełnienia wymagań VLOG w obrębie własnego przedsiębiorstwa lub gospodarstwa rolnego,
  • podstawową wiedzę z zakresu przygotowania dokumentacji spełniającej wymogi VLOG.
Data rozpoczęcia szkolenia 19-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 690,00 PLN
690.00 zł 12

Rejestracja na to wydarzenie zakończona

Szkolenie zapewni uczestnikom praktyczną wiedzę w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa żywności, najnowszych wymagań standardów IFS v.8 oraz BRC v.9, ich różnic oraz cech wspólnych, a także w zakresie certyfikacji systemów, ich utrzymania i ciągłego doskonalenia.

Data rozpoczęcia szkolenia 19-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 790,00 PLN
790.00 zł 11

Rejestracja na to wydarzenie zakończona