Korzystamy z plików cookie w celu zagwarantowania maksymalnej wygody podczas przeglądania naszej witryny.

Czytaj więcej…

1. Informujemy, że na naszej stronie internetowej www.intertek.pl wykorzystujemy pliki cookies.
Modyfikowanie, blokowanie i usuwanie plików cookies możliwe jest przy użyciu przeglądarki
internetowej. Więcej informacji na temat plików cookies można znaleźć w INFORMACJI
DOTYCZĄCEJ PLIKÓW COOKIES.
2. Intertek Poland Sp. z o.o., Ul. Cyprysowa 23 B, 02-265 Warszawa („Intertek”) w wykonaniu
obowiązków przewidzianych w art. 173 ustawy Prawo telekomunikacyjne z dnia 16 lipca 2004 r.
(Dz. U. Nr 171, poz. 1800, z późn. zm.) przedstawia poniżej informację na temat stosowania przez
Intertek plików cookies.
Intertek oświadcza, iż na swojej stronie internetowej www.intertek.pl („Strona”) wykorzystuje pliki
cookies.
Pliki cookies są to pliki informatyczne, które są przechowywane na urządzeniu użytkownika
odwiedzającego/korzystającego z danej strony internetowej, w tym także ze Strony prowadzonej
przez Intertek. Pliki cookies zapisywane są na urządzeniu użytkownika przez przeglądarkę
internetową podczas pierwszego wejścia na daną stronę internetową. Dzięki zapisaniu plików
cookies w pamięci urządzenia użytkownika w każdym przypadku połączenia się użytkownika z
daną stroną internetową strona ta ma możliwość ustalenia, że użytkownik już w przeszłości
korzystał z tej strony i może dopasować swoją treść do użytkownika.
Intertek wykorzystuje pliki cookies w następującym celu:
a) dostosowania zawartości stron serwisów internetowych do preferencji danego użytkownika
oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają
rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę
internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają
ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
c) utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki której
użytkownik np. nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
Intertek oświadcza, że pliki cookies stosowane przez Stronę nie dają możliwości ustalenia i
przechowywania danych osobowych użytkownika.
Intertek oświadcza, że korzystanie z jej Strony bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies
równoznaczne jest z wyrażeniem zgody na zapisywanie tych plików w pamięci urządzenia z
pomocą którego użytkownik korzysta ze Strony. Przy każdym kolejnym połączeniu użytkownika ze
Stroną przy pomocy urządzenia z pomocą którego użytkownik już wcześniej korzystał ze Strony
Intertek.ma możliwość uzyskania dostępu do zapisanych wcześniej plików cookies.
Każdy użytkownik ma możliwość zmiany sposobu korzystania z plików cookies pochodzących od
lub stosowanych przez Intertek. Możliwe jest także usunięcie lub zablokowanie takich plików. W
celu zmiany sposobu korzystania z plików cookies, ich zablokowania lub usunięcia należy dokonać
odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej. Szczegółowe informacje dotyczące
sposobu obsługi plików cookies dostępne powinny być w ustawieniach poszczególnych
przeglądarek internetowych.
Intertek na swojej stronie internetowej wykorzystuje następujące pliki cookies:
a) “konieczne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie w pełni z usług dostępnych w ramach
serwisu internetowego,
b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania
nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,
c) pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron
internetowych serwisu np. czasu spędzonego na konkretnej podstronie czy liczby odwiedzin
“funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające “zapamiętanie” wybranych przez użytkownika
ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z
którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

Nadchodzące wydarzenia

25
Lut
2021

HACCP PODSTAWOWE NARZĘDZIE ZAPEWNIENIA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI (3)

25-02-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
650,00 PLN

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę w zakresie systemu HACCP, w zakresie wdrożenia systemu, zasad jego funkcjonowania i doskonalenia, praktycznych aspektów bezpieczeństwa żywności.

650.00 zł 12
26
Lut
2021

GSV / C-TPAT / SCS WPROWADZENIE DO WYMAGAŃ STANDARDÓW BEZPIECZEŃSTWA

26-02-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
500,00 PLN

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę w zakresie wymagań standardów GSV (Global Security Verification), C-TPAT (Customs and Trade Partnership Against Terrorism) a także wymagań klientów, którzy stworzyli własne standardy bezpieczeństwa oparte na standardach międzynarodowych, sposobów weryfikacji oraz raportowania ich wymagań oraz dobrych praktyk.

500.00 zł 12
01
Mar
2021

WYMAGANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ ISO 9001:2015

01-03-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
500.00 PLN

Norma 9001 kierunkowana jest na zrozumienie i spełnienie wymagań klienta, a więc określonych potrzeb względem wyrobów danej organizacji, przyjęcie podejścia procesowego, dostarczanie wyników skuteczności procesów oraz ich ciągłe doskonalenie, w oparciu o obiektywne pomiary.

 
500.00 zł
01
Mar
2021

VLOG – ŻYWNOŚĆ WOLNA OD GMO.

01-03-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
650.00 PLN

Podczas szkolenia uczestnicy poznają wymagania systemu VLOG dotyczącego produkcji żywności w łańcuchu wolnym od GMO i stworzonego przez niemieckie stowarzyszenie Verband Lebensmittel ohne Gentechnik e.V., po szkoleniu uczestnicy pozyskają m.in.:

  • wiedzę praktyczną z zakresu certyfikacji zgodnej z wymaganiami VLOG,
  • umiejętność z zakresu kwalifikowania ryzyka w gospodarstwie rolnym/przedsiębiorstwie,
  • wiedzę na temat spełnienia wymagań VLOG w obrębie własnego przedsiębiorstwa lub gospodarstwa rolnego,
  • podstawową wiedzę z zakresu przygotowania dokumentacji spełniającej wymogi VLOG.
650.00 zł 12
02
Mar
2021

BRC GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY: Przegląd, Wymagania i Zarządzanie

02-03-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
500.00 PLN

BRC GLOBAL STANDARD FOR FOOD zapewnia ramy zarządzania bezpieczeństwem, integralnością, legalnością i jakością produktów oraz kontroli operacyjnej tych kryteriów w branży produkcji, przetwórstwa i pakowania żywności.

500.00 zł 12
02
Mar
2021

AUDYTOR WEWNĘTRZNY SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ WG ISO 9001:2015

02-03-2021 9:00 am - 03-03-2021 5:00 pm
Zdalne
1 000,00 PLN

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę oraz umiejętności w zakresie efektywnego prowadzenia audytu wewnętrznego systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 9001:2015. Dzięki uczestnictwie w szkoleniu uczestnicy nabędą umiejętność interpretacji zapisów normy a także wiedzę w zakresie procesu audytu wewnętrznego: jego planowania, prowadzenia, identyfikacji oraz zapisu niezgodności, sporządzenia wartościowego dla organizacji raportu z audytu oraz działań poaudytowych.

 
 
 
1,000.00 zł 13
03
Mar
2021

AUDYTOR WEWNĘTRZNY ORAZ NAJNOWSZE WYMAGANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000:2018

03-03-2021 9:00 am - 04-03-2021 7:00 pm
Zdalne
1000.00 PLN

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę oraz umiejętności efektywnego prowadzenia audytów wewnętrznych zakresie wymagań dotyczących normy ISO 22000. Dzięki uczestnictwie w szkoleniu uczestnicy nabędą umiejętność interpretacji zapisów normy a także wiedzę w zakresie procesu audytu wewnętrznego: jego planowania, prowadzenia, identyfikacji oraz zapisu niezgodności, sporządzenia wartościowego dla organizacji raportu z audytu oraz działań poaudytowych.

Dodatkowo uczestnicy szkolenia nabędą widzę dotycząca podstawowych wymagań prawnych dotyczących bezpieczeństwa żywności.

1,000.00 zł 12
05
Mar
2021

IFS FOOD: PRZEGLĄD, WYMAGANIA I ZARZĄDZANIE

05-03-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
500.00 PLN

IFS Food Standard to uznany standard GFSI (Global Food Safety Initiative) do kontrolowania producentów żywności.

IFS Food ma zastosowanie, gdy produkty są „przetwarzane” lub gdy istnieje ryzyko zanieczyszczenia produktu podczas pierwszego pakowania.

500.00 zł 12
08
Mar
2021

RSPO – CERTYFIKACJA ŁANCUCHA DOSTAW (OLEJ PALMOWY)

08-03-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
500.00 PLN

Standard certyfikacji łańcucha dostaw RSPO został opracowany w celu zapewnienia bezpieczeństwa i identyfikowalności łańcuchów dostaw, aby dostarczyć wiarygodne dowody na istnienie zrównoważonych źródeł surowca.

500.00 zł 12
09
Mar
2021

AUDYTY ETYCZNE WG SMETA (SEDEX MEMBERS ETHICAL TRADE AUDITS).

09-03-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
500.00 PLN

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę w zakresie audytu SMETA, zarówno w zakresie wymagań podstawowych (SMETA2P) jak i rozszerzonych (SMETA4P) oraz sposobu działania platformy SEDEX (samoocena, inicjowanie audytów, raportowanie, realizacja planu działań korygujących), a także  raportowania na platformie SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange).

500.00 zł 10
10
Mar
2021

FSC CoC – CERTYFIKACJA ŁANCUCHA DOSTAW

10-03-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
650.00 PLN

Standard certyfikacji łańcucha dostaw FSC został opracowany w celu zapewnienia bezpieczeństwa i identyfikowalności łańcuchów dostaw produktów drzewnych, aby dostarczyć wiarygodne dowody na istnienie zrównoważonych źródeł surowca.

650.00 zł 12
11
Mar
2021

NAJNOWSZE WYMAGANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG FSSC 22000 v. 5

11-03-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
650.00 PLN

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę oraz umiejętności w zakresie zarządzania bezpieczeństwem żywności wg wymagań FSSC (Food Safety System Certification) 22000 v. 5. Dzięki uczestnictwie w szkoleniu uczestnicy nabędą umiejętność interpretacji zapisów standardów.

650.00 zł 12
12
Mar
2021

FOOD DEFENSE ORAZ FOOD FRAUD

12-03-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
650.00 PLN

Szkolenie zapewni uczestnikom praktyczną wiedzę oraz umiejętności w zakresie ochrony żywności przed intencjonalnym zanieczyszczeniem - Food defense a także ochrony przed oszustwami – Food fraud. Pozwoli na dokonanie analizy ryzyka i zagrożeń, zapozna ze sposobami weryfikacji wdrożonych rozwiązań, tak by mogły być zastosowane w praktyce biznesowej.

Wymagania związane z Food defense / Product defense oraz Food fraud / Product fraud zostaną omówione na podstawie: ISO 31000, BRC Food, BRC CP, BRC P&PM, IFS Food, IFS HPC, IFS PACsecure, FSSC 22000.

650.00 zł 10
15
Mar
2021

WYMAGANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ ISO 9001:2015

15-03-2021 9:00 am -5:00 pm
Zdalne
500.00 PLN

Norma 9001 kierunkowana jest na zrozumienie i spełnienie wymagań klienta, a więc określonych potrzeb względem wyrobów danej organizacji, przyjęcie podejścia procesowego, dostarczanie wyników skuteczności procesów oraz ich ciągłe doskonalenie, w oparciu o obiektywne pomiary.

500.00 zł
16
Mar
2021

AUDYTOR WEWNĘTRZNY SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ WG ISO 9001:2015

16-03-2021 9:00 am - 17-03-2021 5:00 pm
Zdalne
1 000,00 PLN

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę oraz umiejętności w zakresie efektywnego prowadzenia audytu wewnętrznego systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 9001:2015. Dzięki uczestnictwie w szkoleniu uczestnicy nabędą umiejętność interpretacji zapisów normy a także wiedzę w zakresie procesu audytu wewnętrznego: jego planowania, prowadzenia, identyfikacji oraz zapisu niezgodności, sporządzenia wartościowego dla organizacji raportu z audytu oraz działań poaudytowych.

1,000.00 zł 14