All Locations & Contacts
Umożliwia identyfikację i ograniczenie ryzyka wewnętrznego w operacjach, łańcuchach dostaw i procesach biznesowych.
Ocena, w jaki sposób Twoje produkty i usługi spełniają i przewyższają standardy jakości, bezpieczeństwa, zrównoważonego rozwoju i wydajności.
Sprawdzanie specyfikacji, wartości i bezpieczeństwa surowców, produktów i aktywów.
Formalne potwierdzenie, że Twoje produkty i usługi spełniają wszystkie zaufane standardy zewnętrzne i wewnętrzne.
Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę oraz umiejętności w zakresie prawidłowego znakowania produktów niespożywczych: kosmetyków, materiałów do kontaktu z żywnością, wyrobów tekstylnych.
Rejestracja na to wydarzenie zakończona
Podczas szkolenia uczestnicy poznają gdzie produkowane są nasze wyroby, jakich certyfikatów powinniśmy wymagać od fabryk aby nasz produkt był bezpieczny. Uczestnik pozna jakie znaczenia dla niego i przedsiębiorstwa ma ochrona własności intelektualnej i praw człowieka
Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę w zakresie procedury kontroli wyrywkowej metodą alternatywną opisaną w normie ISO 2859. Uczestnicy będą potrafili wyznaczyć plan kontroli, wielkość próby, liczbę błędów dopuszczalnych oraz będą umieli zastosować normę w praktyce.
Podczas szkolenia uczestnicy poznają wymagania prawne oraz rynkowe dla tkanin przeznaczonych do obrotu na terenie Polski.
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z aktualnymi wymaganiami prawnymi dotyczącymi certyfikacji produktów elektrycznych i elektronicznych. Po szkoleniu uczestnicy będą znać wymagania dyrektyw LVD, EMC, RoHS II, a także z wymagania w zakresie znakowania CE. Dodatkowy blok tematyczny szkolenia poświęcony jest także wymaganiom dla sprzętu elektrycznego i elektronicznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
Uczestnik podczas szkolenia poznaje prawne i praktyczne aspekty urzędowej kontroli żywności oraz postępowania pokontrolnego. Omówienie przepisów prawa jest uzupełnione przykładami sytuacji występujących podczas kontroli oraz wyrokami sądów administracyjnych.
Podczas szkolenia uczestnicy poznają wymagania systemu VLOG dotyczącego produkcji żywności w łańcuchu wolnym od GMO i stworzonego przez niemieckie stowarzyszenie Verband Lebensmittel ohne Gentechnik e.V., po szkoleniu uczestnicy pozyskają m.in.:
IFS Global Markets Food jest to ustandaryzowany program oceny bezpieczeństwa żywności dla sprzedawców detalicznych oraz sieci handlowych.
Celem programu jest wsparcie „małych i średnich przedsiębiorstw” w rozwoju ich systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i uczynienie pierwszego kroku w kierunku wdrożenia standardu żywności IFS Food.
Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę w zakresie systemu HACCP, w zakresie wdrożenia systemu, zasad jego funkcjonowania i doskonalenia, praktycznych aspektów bezpieczeństwa żywności.
Standard ISO 15378 został opracowany przez Komitet Techniczny ISO/TC 76, Sprzęt do transfuzji, infuzji i iniekcji do zastosowań medycznych i farmaceutycznych. Jego celem jest określenie jednolitych wymagań dotyczących opakowań będących w kontakcie z produktami leczniczymi.
Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę oraz umiejętności efektywnego prowadzenia audytów wewnętrznych zakresie wymagań dotyczących normy ISO 22000. Dzięki uczestnictwie w szkoleniu uczestnicy nabędą umiejętność interpretacji zapisów normy a także wiedzę w zakresie procesu audytu wewnętrznego: jego planowania, prowadzenia, identyfikacji oraz zapisu niezgodności, sporządzenia wartościowego dla organizacji raportu z audytu oraz działań poaudytowych.
Dodatkowo uczestnicy szkolenia nabędą widzę dotycząca podstawowych wymagań prawnych dotyczących bezpieczeństwa żywności.
Masz pytania lub potrzebujesz pomocy?
Wyślij zapytanie
Akademia Intertek Newsletter
O nasIntertek na LinkedInKontakt
Polityka prywatnościWarunki korzystaniaCookies