Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę na temat definicji żywności fałszowanej oraz jej autentyczności. Podczas szkolenia zostaną omówione aspekty prawne dotyczące zapewnienia identyfikowalności żywności, oraz zostaną scharakteryzowane systemy zapewnienia jakości umożliwiające zapewnienie identyfikowalności. Ponadto zostaną omówione przykłady fałszowania żywności wraz ze sposobami ich wykrywania. W ramach szkolenia przewidziane są warsztaty dotyczące najczęściej fałszowanych produktów żywnościowych w Polsce i Europie. Dodatkowo problematyka zafałszowań żywności zostanie omówiona w kontekście zagadnień Food Defense, Food Fraud, najnowszych wymagań IFS oraz BRC.
Program szkolenia:
Certyfikat:
Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wydany przez międzynarodową jednostkę certyfikującą INTERTEK.
Dla kogo:
Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich osób odpowiedzialnych za funkcjonowanie, utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością oraz zapewnienie bezpieczeństwa produktu (koordynatorów, managerów, pełnomocników) oraz producentów żywności, opakowań do żywności jak i pracowników odpowiedzialnych za kontrolę jakości produktów spożywczych.
Cena:
690,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby.
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu, lunchu oraz przerw kawowych podczas trwania zajęć.
Rabaty:
10% - dla klientów Intertek
10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.
Data rozpoczęcia szkolenia | 19-12-2023 9:00 am |
Ilość miejsc | 12 |
Cena indywidualna | 690,00 PLN + VAT |
Miejsce realizacji | Warszawa |