Webinar: Listeria monocytogenes – Charakterystyka i zagrożenia w przemyśle spożywczym

Bezpieczeństwo gotowego produktu i gwarancja jakości - to są faktory, które charakteryzują liderów wśród producentów   żywności na swoich rynkach. Ważne jest, aby klienci ufali i wierzyli w wybrane przez siebie marki, dzięki czemu producenci mogą planować swoje działania daleko poza horyzont krótkoterminowy.

Jakie badania trzeba przeprowadzić, jakimi metodami i w jaki sposób żeby ubiezpieczyć się od takiego patogenu jak Listeria monocytogenes   o tym i wiele więcej omówimy w czasie webinaru "Listeria monocytogenes – Charakterystyka i zagrożenia w przemyśle spożywczym", gdzie  przybliżone zostaną:

 

o cechy charakterystyczne bakterii Listeria monocytogenes;
w jakich produktach spożywczych najczęściej występuje;
o przedstawimy kilka ważnych informacji na temat listeriozy;
o omówione zostaną wymagania prawne dla tego mikroorganizmu zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (WE) 2073/2005 ;
przybliżone zostanie dlaczego tak ważny jest mikrobiologiczny monitoring środowiska w kierunku obecności Listeria monocytogenes ;
omówione zostaną potencjalne miejsca występowania Listeria monocytogenes w zakładach produkcyjnych ;  
przedstawione zostaną metody oznaczania tego drobnoustroju;
o przybliżone będą sposoby zapobiegania rozwoju tej bakterii w naszych gospodarstwach domowych;

 

Webinar jest skierowany do osób:

 pracujących w zakładach branży: mięsnej, owocowo – warzywnej, mleczarskiej, cukierniczej i piekarniczej; 
 zajmujących się kontrolą surowców oraz produktów powstających w danym zakładzie;
• prowadzących monitoring środowiska produkcyjnego;
 które chcą dowiedzieć się więcej na temat Listeria monocytogenes

 

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej i pogłębić swoją wiedzę, zapisz się na nasz webinar już teraz!

 Data: środa,  15.02.2023 Lutego   
 Godzina: 11.00   
 Czas trwania: 1 godzina  
 Cena: Gratis  
 Ilość rejestracji - Nieograniczona  

 

Opis prowadzącego:

Mgr Barbara Krupska
Specjalista analiz mikrobiologicznych w Laboratorium Intertek Poland w Polsce 

Absolwentka Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie, Wydziału Biologii i Biotechnologii. Od 15 lat związana z laboratorium Intertek Poland. Obecnie na stanowisku Specjalista Analiz Mikrobiologicznych. Posiada doświadczenie w wykonywaniu analiz mikrobiologicznych żywności, wody i wymazów środowiskowych. Osoba autoryzująca i zatwierdzająca sprawozdania z badań.

 

Q&A SESSJA Z PRELEGENTEM

Wyślij swoje pytanie do naszego prelegenta w temacie Listeria monocytogenes – Charakterystyka i zagrożenia w przemyśle spożywczym! Na wszystkie pytania odpowiemy na żywo podczas webinaru lub online drogą mailową. Nie trać swojej szansy! 

 

Zapraszamy do rejestracji i do zobaczenia wkrótce! 

 

 

 

Dane wydarzenia

Data rozpoczęcia szkolenia 15-02-2023 11:00 am
Data zakończenia szkolenia 15-02-2023 12:00 pm
Ilość miejsc Nieograniczona
Cena indywidualna 0,00 PLN
Miejsce realizacji Zdalne
Rejestracja na to wydarzenie zakończona