Bezpieczeństwo gotowego produktu i gwarancja jakości - to są faktory, które charakteryzują liderów wśród producentów żywności na swoich rynkach. Ważne jest, aby klienci ufali i wierzyli w wybrane przez siebie marki, dzięki czemu producenci mogą planować swoje działania daleko poza horyzont krótkoterminowy.
Jakie badania trzeba przeprowadzić, jakimi metodami i w jaki sposób żeby ubiezpieczyć się od takiego patogenu jak Listeria monocytogenes o tym i wiele więcej omówimy w czasie webinaru "Listeria monocytogenes – Charakterystyka i zagrożenia w przemyśle spożywczym", gdzie przybliżone zostaną:
o cechy charakterystyczne bakterii Listeria monocytogenes; |
o w jakich produktach spożywczych najczęściej występuje; |
o przedstawimy kilka ważnych informacji na temat listeriozy; |
o omówione zostaną wymagania prawne dla tego mikroorganizmu zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (WE) 2073/2005 ; |
o przybliżone zostanie dlaczego tak ważny jest mikrobiologiczny monitoring środowiska w kierunku obecności Listeria monocytogenes ; |
o omówione zostaną potencjalne miejsca występowania Listeria monocytogenes w zakładach produkcyjnych ; |
o przedstawione zostaną metody oznaczania tego drobnoustroju; |
o przybliżone będą sposoby zapobiegania rozwoju tej bakterii w naszych gospodarstwach domowych; |
Webinar jest skierowany do osób:
• pracujących w zakładach branży: mięsnej, owocowo – warzywnej, mleczarskiej, cukierniczej i piekarniczej; |
• zajmujących się kontrolą surowców oraz produktów powstających w danym zakładzie; |
• prowadzących monitoring środowiska produkcyjnego; |
• które chcą dowiedzieć się więcej na temat Listeria monocytogenes |
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej i pogłębić swoją wiedzę, zapisz się na nasz webinar już teraz!
• Data: środa, 15.02.2023 Lutego | |
• Godzina: 11.00 | |
• Czas trwania: 1 godzina | |
• Cena: Gratis | |
• Ilość rejestracji - Nieograniczona |
Opis prowadzącego:
Mgr Barbara Krupska Absolwentka Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie, Wydziału Biologii i Biotechnologii. Od 15 lat związana z laboratorium Intertek Poland. Obecnie na stanowisku Specjalista Analiz Mikrobiologicznych. Posiada doświadczenie w wykonywaniu analiz mikrobiologicznych żywności, wody i wymazów środowiskowych. Osoba autoryzująca i zatwierdzająca sprawozdania z badań. |
Q&A SESSJA Z PRELEGENTEM
Wyślij swoje pytanie do naszego prelegenta w temacie Listeria monocytogenes – Charakterystyka i zagrożenia w przemyśle spożywczym! Na wszystkie pytania odpowiemy na żywo podczas webinaru lub online drogą mailową. Nie trać swojej szansy!
Zapraszamy do rejestracji i do zobaczenia wkrótce!
Data rozpoczęcia szkolenia | 15-02-2023 11:00 am |
Data zakończenia szkolenia | 15-02-2023 12:00 pm |
Ilość miejsc | Nieograniczona |
Cena indywidualna | 0,00 PLN |
Miejsce realizacji | Zdalne |