PODSTAWY MIKROBIOLOGII ŻYWNOŚCI DLA NIEPROFESJONALISTÓW

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę o podstawach mikrobiologii, w tym zapozna uczestników o mechanizmach funkcji życiowych drobnoustrojów, co pozwoli zrozumieć ich zachowanie się w środowiskach produkcji i obrotu żywności. Zdobyta wiedza pozwoli zrozumieć ważność procesów higieniczno-sanitarnych podczas produkcji żywności, podejmować właściwe decyzji w tym obszarze, efektywniej kontrolować zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji i obrocie żywnością.

Program szkolenia:

  • Charakterystyka mikroorganizmów mających znaczenie w produkcji i obrocie żywnością
  • Wpływ czynników środowiskowych na przeżywalność mikroorganizmów
  • Organizacja laboratorium mikrobiologii żywności
  • Podstawy prawa żywnościowego i systemu HACCP
  • Mikrobiologia żywności:
    • Zanieczyszczenia mikrobiologiczne surowców i żywności
    • Proces mikrobiologicznego psucia żywności
    • Zatrucia i zakażenia pokarmowe
    • Podstawy analizy mikrobiologicznej żywności
    • Techniki utrwalania i przechowywania żywności
  • Higiena produkcji żywności:
    • Źródła zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji i obrocie żywnością
    • Procesy mycia i dezynfekcji
    • Analiza stanu sanitarnego warunków produkcji i obrotu żywnością
  • Pytania, problemy, dyskusja

Certyfikat:
Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wydany przez międzynarodową jednostkę certyfikującą INTERTEK.

Dla kogo:
Szkolenie przeznaczone jest dla personelu związanego z produkcją i obrotem żywnością, personelu laboratoryjnego i działów jakości, w szczególności nie posiadających kierunkowego wykształcenia mikrobiologicznego w obszarze produkcji żywności.

Cena:

690,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby.
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu, lunchu oraz przerw kawowych podczas trwania zajęć.

Rabaty:
10%
- dla klientów Intertek
10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.

Dane wydarzenia

Data rozpoczęcia szkolenia 18-05-2018
Data zakończenia szkolenia 18-05-2018
Ilość miejsc 12
Zgłoszenia do 07-05-2018
Cena indywidualna 690,00 PLN
Miejsce realizacji
Warszawa
Aleja Jana Pawła II 25, Warszawa, Polska Warszawa, mazowieckie 02-265 Poland
Warszawa
Rejestracja na to wydarzenie zakończona
690.00 zł 12