KRYTERIA MIKROBIOLOGICZNE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI I HIGIENY PROCESU PRODUKCJI – INTERPRETACJA WYNIKÓW BADAŃ, POSTĘPOWANIE Z WYNIKAMI NIEZGODNYMI, ZASADY DOBORU DZIAŁAŃ KORYGUJĄCYCH W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę w zakresie aktualnych wymagań prawa żywnościowego gwarantujących bezpieczeństwo produkcji żywności oraz właściwy stan higieniczny w czasie jej produkcji. Zdobyta wiedza pozwoli uczestnikom na podejmowanie właściwych decyzji w aspekcie zapewnienia wymaganego prawem odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa żywności.

Program szkolenia:

Wprowadzenie:

  • Podstawy prawa żywnościowego
  • Struktura Rozporządzenia 2073/2005
  • Podstawowe terminy stosowane
    w przedmiocie szkolenia
  • Grupy żywnościowe objęte kryteriami mikrobiologicznymi

Kryteria mikrobiologiczne:

  • Bezpieczeństwo żywności:
    • Salmonella
    • Listeria monocytogenes
    • Escherichia coli
    • Histamina
    • Cronobacter sakazakii
    • Salmonella Typhimurium i S. Enteritidis
    • Shigatoksyczne Escherichia coli
    • Enterotoksyny gronkowcowe
  • Higiena procesu:
    • Salmonella
    • Enterobacteriaceae
    • Liczba drobnoustrojów
    • Escherichia coli
    • Gronkowce koagulazo-dodatnie
    • Bacillus cereus
    • Campylobacter spp.
  • Zasady ustalania własnych kryteriów mikrobiologicznych
  • Interpretacja wyników badań mikrobiol.
  • Działania podejmowane w przypadku uzyskiwania wyników niezgodnych
  • Zasady kwalifikacji działań korygujących i zapobiegawczych

Certyfikat:
Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wydany przez międzynarodową jednostkę certyfikującą INTERTEK.

Dla kogo:
Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich osób odpowiedzialnych za funkcjonowanie, utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością oraz zapewnienie bezpieczeństwa produktu w obszarze produkcji żywności (koordynatorów, managerów, pełnomocników, specjalistów ds. bezpieczeństwa produktu, pracowników laboratoriów), wszystkich osób zainteresowanych aktualną wiedzą w zakresie wymagań prawnych odnośnie nadzoru nad wskazanymi zagrożeniami mikrobiologicznymi.

Cena:

690,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby.
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu, lunchu oraz przerw kawowych podczas trwania zajęć.

Rabaty:
10%
- dla klientów Intertek
10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.

Dane wydarzenia

Data rozpoczęcia szkolenia 07-06-2018
Data zakończenia szkolenia 07-06-2018
Ilość miejsc 12
Zgłoszenia do 24-05-2018
Cena indywidualna 690,00 PLN
Miejsce realizacji
Warszawa
Aleja Jana Pawła II 25, Warszawa, Polska Warszawa, mazowieckie 02-265 Poland
Warszawa
Rejestracja na to wydarzenie zakończona
690.00 zł 11