Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę w zakresie systemu HACCP, w zakresie wdrożenia systemu, zasad jego funkcjonowania i doskonalenia, praktycznych aspektów bezpieczeństwa żywności – przygotowując do pełnienia roli członka / lidera zespołu HACCP.
Program szkolenia
• Wprowadzenie do zagadnień bezpieczeństwa żywności
o Bezpieczeństwo produktu i jego otoczenia
o Wytyczne odnośnie personelu
• Wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności
• Norma ISO 22000:2018, BRC Food v. 8, IFS Food v. 6.1 a funkcjonowanie zespołu HACCP;
• HACCP:
o 12 kroków systemu
o 7 zasad systemu HACCP
o Powołanie zespołu HACCP
o Zagrożenia - ich rodzaje i charakterystyka
o Zasady i etapy wdrażania HACCP
o Utrzymanie systemu HACCP.
• Najczęstsze problemy i obszary do doskonalenia.
Certyfikat:
Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu wydany przez międzynarodową jednostkę certyfikującą INTERTEK.
Dla kogo:
Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich osób odpowiedzialnych za funkcjonowanie, utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością oraz zapewnienie bezpieczeństwa produktu w branży spożywczej (koordynatorów, managerów, pełnomocników), wszystkich osób zainteresowanych aktualną wiedzą w zakresie HACCP.
Cena:
690,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby.
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu, lunchu oraz przerw kawowych podczas trwania zajęć.
Rabaty:
10% - dla klientów Intertek
10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.
Data rozpoczęcia szkolenia | 20-12-2023 8:00 am |
Ilość miejsc | 12 |
Cena indywidualna | 690,00 PLN |
Miejsce realizacji | Warszawa |