KONFERENCJA EVER BETTER FOOD SAFETY

 

W centrum Łodzi, 27 października w hotelu Holiday Inn, odbyła się konferencja pod tytułem Ever Better Food Safety zorganizowana przez Intertek wspólnie z 3M i poświęcona zrównoważonemu bezpieczeństwu żywności. Zaproszeni eksperci podzielili się swoją wiedzą i doświadczeniem w najpilniejszych tematach związanych z przemysłem mięsnym.

 

Dr hab. Jolanta G. Rola, profesor nadzwyczajny z PIWET w Puławach, opowiedziała o badaniach obciążeniowych żywności pochodzenia zwierzęcego w odniesieniu do Listeria monocytogenes w nawiązaniu do zmienionych dokumentów prawnych. Dr hab. Agnieszka Nowak, profesor Politechniki Łódzkiej zaprezentowała  temat zmian mikrobiologicznych i psucia mięsa. Lekarz weterynarii Rafał Banasiuk z Wojewódzkiego Inspektoratu Weterynaryjnego w Białymstoku opowiadał o wpływie postępowania około ubojowego ze zwierzętami na jakość mięsa.

Wspólny wykład firmy Intertek oraz 3M zapoznał zaproszonych gości z innowacyjnymi metodami badawczymi w laboratorium mikrobiologicznym. Dodatkowo firma Intertek przedstawiła ciekawe spojrzenie na produkty vege, ich certyfikację i bardzo dużą ekspansję na rynku polskim.

 

 

Nasi klienci podkreślają, że konferencja Ever Better Food Safety, po długiej przerwie z powodu pandemii, była doskonałą okazją do spotkania się na żywo, zdobycia nowej wiedzy od prawdziwych autorytetów w dziedzinie bezpieczeństwa żywności oraz do nawiązania kontaktów i miłego spędzenia wieczoru.

 

 

Dziękujemy naszym klientom oraz partnerom i zapraszamy na kolejną konferencję, za rok!

PO WIĘCEJ INFORMACJI        
+48 22 886 32 80        
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.        
www.intertek.pl