AUDYTOR WEWNĘTRZNY ORAZ NAJNOWSZE WYMAGANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000:2018
Program szkolenia:
Dzień 1
- Przypomnienie podstawowych wymagań normy ISO 22000.
- Najważniejsze zmiany jakie wprowadza norma ISO 22000:2018 w stosunku do poprzedniej wersji.
- Omówienie podstawowych wymagań normy ISO 22000:2018:
- kontekst organizacji, w tym zrozumienie potrzeb i oczekiwań zainteresowanych stron.
- przywództwo i zaangażowanie najwyższego kierownictwa, Polityka jakości i misja organizacji.
- planowanie, działania odnoszące się do ryzyka i szans a cele jakościowe.
- wsparcie: zasoby organizacji, kompetencje i świadomość, komunikacja.
- działania operacyjne: identyfikacja, programy wstępne, HACCP, analiza ryzyka, działania korygujące.
- ocena efektów działania: monitorowanie, pomiary, analizy, audyty wewnętrzne, przegląd zarządzania.
- doskonalenie systemu.
- Omówienie podstawowych wymagań prawnych dotyczących bezpieczeństwa żywności.
Dzień 2
- Zarys struktury i podstawowych wymagań normy ISO 19011:2018.
- Audytowanie wg ISO 19011:2018:
- Wymagania i obowiązki audytora wewnętrznego.
- Komunikacja interpersonalna w czasie audytu.
- Rodzaje audytów.
- Zarządzanie programem audytów.
- Przygotowanie i przeprowadzenie audytu.
- Przygotowanie planu audytu.
- Przygotowanie się do audytu.
- Techniki przeprowadzania audytu
- Raportowanie niezgodności i obserwacji z audytu.
- Działania korekcyjne i korygujące.
- Raportowanie ustaleń z audytu.
- Wdrażanie działań korygujących i ich weryfikacja.
- Test końcowy.
- Podsumowanie szkolenia.
Certyfikat:
Certyfikat audytora wewnętrznego systemu zarządzania jakością wg ISO 22000 wydany przez międzynarodową jednostkę certyfikującą INTERTEK.
Dla kogo:
Szkolenie przeznaczone jest dla osób zainteresowanych nabyciem umiejętności oraz uprawnień audytorów wewnętrznych zarządzania systemem bezpieczeństwa żywności, a także osób odpowiedzialnych za funkcjonowanie, utrzymanie i doskonalenie systemu lub zintegrowanego systemu zarządzania (koordynatorów, managerów, pełnomocników ds. jakości), osób odpowiedzialnych za wdrożenie systemu, wszystkich osób zainteresowanych aktualną wiedzą w zakresie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000:2018.
Cena:
1 000,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby.
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu.
Rabaty:
10% - dla klientów Intertek
10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.
Dane wydarzenia
Data rozpoczęcia szkolenia
|
17-05-2021 9:00 am |
Data zakończenia szkolenia
|
18-05-2021 7:00 pm |
Ilość miejsc
|
12 |
Zgłoszenia do
|
11-12-2020 |
Cena indywidualna
|
1000.00 PLN |
Miejsce realizacji
|
Zdalne |
Rejestracja na to wydarzenie zakończona
1,000.00 zł
12