AUDYTOR WEWNĘTRZNY ORAZ NAJNOWSZE WYMAGANIA SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000:2018

Program szkolenia:

Dzień 1

  • Przypomnienie podstawowych wymagań normy ISO 22000.
  • Najważniejsze zmiany jakie wprowadza norma ISO 22000:2018 w stosunku do poprzedniej wersji.
  • Omówienie podstawowych wymagań normy ISO 22000:2018: 
    • kontekst organizacji, w tym zrozumienie potrzeb i  oczekiwań zainteresowanych stron.
    • przywództwo i zaangażowanie najwyższego kierownictwa, Polityka jakości i misja organizacji.
    • planowanie, działania odnoszące się do ryzyka i szans a cele jakościowe.
    • wsparcie: zasoby organizacji, kompetencje i  świadomość, komunikacja.
    • działania operacyjne: identyfikacja, programy wstępne, HACCP, analiza ryzyka, działania korygujące.
    • ocena efektów działania: monitorowanie, pomiary, analizy, audyty wewnętrzne, przegląd zarządzania.
    • doskonalenie systemu.
  • Omówienie podstawowych wymagań prawnych dotyczących bezpieczeństwa żywności.

Dzień 2

  • Zarys struktury i podstawowych wymagań normy ISO 19011:2018.
  • Audytowanie wg ISO 19011:2018:
  •          Wymagania i obowiązki audytora wewnętrznego.
  •          Komunikacja interpersonalna w czasie audytu.
  •          Rodzaje audytów.
  •          Zarządzanie programem audytów.
  •          Przygotowanie i przeprowadzenie audytu.
  •          Przygotowanie planu audytu.
  •          Przygotowanie się do audytu.
  •          Techniki przeprowadzania audytu
  •          Raportowanie niezgodności i obserwacji z audytu.
  •          Działania korekcyjne i korygujące.
  •          Raportowanie ustaleń z audytu.
  •          Wdrażanie działań korygujących i ich weryfikacja.
  • Test końcowy.
  • Podsumowanie szkolenia.

 

Certyfikat: 

Certyfikat audytora wewnętrznego systemu zarządzania jakością wg ISO 22000 wydany przez międzynarodową jednostkę certyfikującą INTERTEK.

Dla kogo: 

Szkolenie przeznaczone jest dla osób zainteresowanych nabyciem umiejętności oraz uprawnień audytorów wewnętrznych zarządzania systemem bezpieczeństwa żywności, a także osób odpowiedzialnych za funkcjonowanie, utrzymanie i doskonalenie systemu lub zintegrowanego systemu zarządzania (koordynatorów, managerów, pełnomocników ds. jakości), osób odpowiedzialnych za wdrożenie systemu, wszystkich osób zainteresowanych aktualną wiedzą w zakresie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000:2018.

Cena:

1 000,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby. 
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu.

Rabaty:
10%
 - dla klientów Intertek

10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.

Dane wydarzenia

Data rozpoczęcia szkolenia 17-05-2021 9:00 am
Data zakończenia szkolenia 18-05-2021 7:00 pm
Ilość miejsc 12
Zgłoszenia do 11-12-2020
Cena indywidualna 1000.00 PLN
Miejsce realizacji Zdalne
Rejestracja na to wydarzenie zakończona
1,000.00 zł 12