PODSTAWY MIKROBIOLOGII DLA PRZEMYSŁU SEKTORA MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO

Szkolenie zapewni uczestnikom praktyczną wiedzę w zakresie podstaw mikrobiologii dla sektora przemysłu wieprzowego i wołowego.

Program szkolenia:

  1. Mikroflora charakterystyczna dla surowców i wyrobów z mięsa wieprzowego i wołowego: Salmonella spp, Escherichia coli, Escherichia coli STEC, Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae, Bakterie tlenowe, Listeria monocytogenes, Listeria.
  2. Czynniki powodujące wzrost mikroorganizmów.
  3. Metody badań poszczególnych drobnoustrojów (metody referencyjne oraz metody alternatywne).
  4. Rozporządzenie Komisji (WE) 2073/2005 oraz późniejsze zmiany – obowiązujące przepisy w odniesieniu do surowców (wycinki z półtusz) i wyrobów z mięsa wieprzowego i wołowego.
  5. Interpretacja otrzymanych wyników badań.

Certyfikat: 
Uczestnictwo każdego uczestnika w szkoleniu potwierdzone jest certyfikatem wydanym przez międzynarodową jednostkę certyfikującą Intertek.

Trener: 

Barbara Krupska  – wieloletni pracownik Intertek Poland, Specjalista Pracowni Analiz Mikrobiologicznych, 15 – letnie doświadczenie praktyczne w wykonywaniu analiz mikrobiologicznych żywności, wody i wymazów środowiskowych, osoba autoryzująca i zatwierdzająca sprawozdania z badań.

Dla kogo: 

Szkolenie skierowane dla osób związanych z sektorem mięsa czerwonego: pracowników laboratoriów przyzakładowych, technologów żywności oraz osób nadzorujących wyniki badań mikrobiologicznych i decydujących o dopuszczeniu danego surowca / produktu do dalszego obrotu.

Formuła szkolenia: 

Szkolenie będzie prowadzone w formie wykładu z użyciem prezentacji multimedialnej. Integralną częścią szkolenia będzie panel dyskusyjny z trenerem oraz sesja pytań.

Cena:

800,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby. 
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu.

Rabaty:
10%
 - dla klientów Intertek
10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.

 

Dane wydarzenia

Data rozpoczęcia szkolenia 23-08-2022 8:00 am
Data zakończenia szkolenia 23-08-2022 2:00 pm
Ilość miejsc 15
Cena indywidualna 800,00 PLN
Miejsce realizacji Intertek - Gostynin
Rejestracja na to wydarzenie zakończona
800.00 zł 15