PODSTAWY MIKROBIOLOGII DLA SEKTORA PRZEMYSŁU DROBIOWEGO

Szkolenie zapewni uczestnikom praktyczną wiedzę w zakresie podstaw mikrobiologii dla sektora przemysłu drobiowego.

Program szkolenia:

  • Mikroflora charakterystyczna dla surowców i wyrobów z mięsa drobiowego: Campylobacter spp, Salmonella spp, Salmonella Typhimurium i Salmonella Enteritidis, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae, Listeria monocytogenes, Listeria spp.
  • Czynniki powodujące wzrost mikroorganizmów.
  • Metody badań poszczególnych drobnoustrojów (metody referencyjne oraz metody alternatywne).
  • Rozporządzenie Komisji (WE) 2073/2005 oraz późniejsze zmiany – obowiązujące przepisy w odniesieniu do surowców i wyrobów z mięsa drobiowego.
  • Interpretacja otrzymanych wyników badań.

Certyfikat: 
Uczestnictwo każdego uczestnika w szkoleniu potwierdzone jest certyfikatem wydanym przez międzynarodową jednostkę certyfikującą Intertek.

Trener: 

Barbara Krupska  – wieloletni pracownik Intertek Poland, Specjalista Pracowni Analiz Mikrobiologicznych, 15 – letnie doświadczenie praktyczne w wykonywaniu analiz mikrobiologicznych żywności, wody i wymazów środowiskowych, osoba autoryzująca i zatwierdzająca sprawozdania z badań.

Dla kogo: 

Szkolenie skierowane dla osób związanych z przemysłem drobiowym: pracowników laboratoriów przyzakładowych, technologów żywności oraz osób nadzorujących wyniki badań mikrobiologicznych i decydujących o dopuszczeniu danego surowca / produktu do dalszego obrotu.

Formuła szkolenia: 

Szkolenie będzie prowadzone w formie wykładu z użyciem prezentacji multimedialnej. Integralną częścią szkolenia będzie panel dyskusyjny z trenerem oraz sesja pytań.

Cena:

800,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby. 
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu.

Rabaty:
10%
 - dla klientów Intertek
10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.

 

Dane wydarzenia

Data rozpoczęcia szkolenia 21-06-2022 8:00 am
Data zakończenia szkolenia 21-06-2022 2:00 pm
Ilość miejsc 15
Cena indywidualna 800,00 PLN
Miejsce realizacji Intertek - Gostynin
Rejestracja na to wydarzenie zakończona
800.00 zł 15