SPECJALNA WAKACYJNA EDYCJA SZKOLENIA AUDYTOR WEWNĘTRZNY ZSZBŻ W OPARCIU O HACCP, ISO 22000, IFS 6.1 ORAZ BRC 7.

Szkolenie zapewni uczestnikom wiedzę oraz umiejętności w zakresie bezpieczeństwa żywności oraz bezpieczeństwa produktu, a także efektywnego prowadzenia audytów wewnętrznych systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg wymagań HACCP, ISO 22000, BRC oraz IFS. Dzięki uczestnictwie w szkoleniu uczestnicy nabędą umiejętność interpretacji zapisów standardów w kontekście zadań auditora, a także wiedzę w zakresie procesu audytu wewnętrznego: jego planowania, prowadzenia, identyfikacji oraz zapisu niezgodności, sporządzenia wartościowego dla organizacji raportu z audytu oraz działań poaudytowych.

Program szkolenia:

  • Wprowadzenie w tematykę bezpieczeństwa żywności
  • Wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności
  • System HACCP, w kontekście pracy audytora
  • Wymagania
    • GMP
    • GHP
    • ISO/TS 22000-2
  • Wymagania
    • BRC Food w. 7 (planowane zmiany w wersji 8)
    • IFS Food w.6.1
    • ISO 22000
  • Audytowanie wg PN-EN ISO 19011:2012 (warsztaty interaktywne):
    • Wymagania i obowiązki audytora wewnętrznego
    • Komunikacja interpersonalna w czasie audytu
    • Rodzaje audytów
    • Przygotowanie i przeprowadzenie audytu
    • Niezgodności i obserwacje
    • Działania korekcyjne i korygujące
    • Raportowanie ustaleń z audytu
    • Wdrażanie działań korygujących i ich weryfikacja
  • Test końcowy
  • Podsumowanie szkolenia

Certyfikat:
Certyfikat Audytora Wewnętrznego Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wydany przez międzynarodową jednostkę certyfikującą INTERTEK.

Dla kogo:
Szkolenie przeznaczone jest dla osób odpowiedzialnych na funkcjonowanie, utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością oraz zapewnienie bezpieczeństwa produktu w branży spożywczej (koordynatorów, managerów, pełnomocników), chcących nabyć umiejętności oraz uprawnienia auditorów wewnętrznych, osób odpowiedzialnych za wdrożenie systemu, wszystkich osób zainteresowanych aktualną wiedzą w zakresie audytowania według wymagań HACCP, ISO 22000, BRC oraz IFS.

CENA SPECJALNA:

990,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby.

Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu, lunchu oraz przerw kawowych podczas trwania zajęć.

WAKACYJNE EDYCJE SZKOLEŃ W CENACH SPECJALNYCH NIE SĄ OBJĘTE DODATKOWYMI RABATAMI

Dane wydarzenia

Data rozpoczęcia szkolenia 21-12-2023 9:00 am
Ilość miejsc 12
Cena indywidualna 990,00 PLN
Miejsce realizacji
Warszawa
Aleja Jana Pawła II 25, Warszawa, Polska Warszawa, mazowieckie 02-265 Poland
Warszawa
Rejestracja na to wydarzenie zakończona
990.00 zł 12