Korzystamy z plików cookie w celu zagwarantowania maksymalnej wygody podczas przeglądania naszej witryny.

Czytaj więcej…

1. Informujemy, że na naszej stronie internetowej www.intertek.pl wykorzystujemy pliki cookies.
Modyfikowanie, blokowanie i usuwanie plików cookies możliwe jest przy użyciu przeglądarki
internetowej. Więcej informacji na temat plików cookies można znaleźć w INFORMACJI
DOTYCZĄCEJ PLIKÓW COOKIES.
2. Intertek Poland Sp. z o.o., Ul. Cyprysowa 23 B, 02-265 Warszawa („Intertek”) w wykonaniu
obowiązków przewidzianych w art. 173 ustawy Prawo telekomunikacyjne z dnia 16 lipca 2004 r.
(Dz. U. Nr 171, poz. 1800, z późn. zm.) przedstawia poniżej informację na temat stosowania przez
Intertek plików cookies.
Intertek oświadcza, iż na swojej stronie internetowej www.intertek.pl („Strona”) wykorzystuje pliki
cookies.
Pliki cookies są to pliki informatyczne, które są przechowywane na urządzeniu użytkownika
odwiedzającego/korzystającego z danej strony internetowej, w tym także ze Strony prowadzonej
przez Intertek. Pliki cookies zapisywane są na urządzeniu użytkownika przez przeglądarkę
internetową podczas pierwszego wejścia na daną stronę internetową. Dzięki zapisaniu plików
cookies w pamięci urządzenia użytkownika w każdym przypadku połączenia się użytkownika z
daną stroną internetową strona ta ma możliwość ustalenia, że użytkownik już w przeszłości
korzystał z tej strony i może dopasować swoją treść do użytkownika.
Intertek wykorzystuje pliki cookies w następującym celu:
a) dostosowania zawartości stron serwisów internetowych do preferencji danego użytkownika
oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają
rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę
internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają
ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
c) utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki której
użytkownik np. nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
Intertek oświadcza, że pliki cookies stosowane przez Stronę nie dają możliwości ustalenia i
przechowywania danych osobowych użytkownika.
Intertek oświadcza, że korzystanie z jej Strony bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies
równoznaczne jest z wyrażeniem zgody na zapisywanie tych plików w pamięci urządzenia z
pomocą którego użytkownik korzysta ze Strony. Przy każdym kolejnym połączeniu użytkownika ze
Stroną przy pomocy urządzenia z pomocą którego użytkownik już wcześniej korzystał ze Strony
Intertek.ma możliwość uzyskania dostępu do zapisanych wcześniej plików cookies.
Każdy użytkownik ma możliwość zmiany sposobu korzystania z plików cookies pochodzących od
lub stosowanych przez Intertek. Możliwe jest także usunięcie lub zablokowanie takich plików. W
celu zmiany sposobu korzystania z plików cookies, ich zablokowania lub usunięcia należy dokonać
odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej. Szczegółowe informacje dotyczące
sposobu obsługi plików cookies dostępne powinny być w ustawieniach poszczególnych
przeglądarek internetowych.
Intertek na swojej stronie internetowej wykorzystuje następujące pliki cookies:
a) “konieczne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie w pełni z usług dostępnych w ramach
serwisu internetowego,
b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania
nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,
c) pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron
internetowych serwisu np. czasu spędzonego na konkretnej podstronie czy liczby odwiedzin
“funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające “zapamiętanie” wybranych przez użytkownika
ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z
którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

PROFESJONALNA OCENA SENSORYCZNA ŻYWNOŚCI JAKO KLUCZOWE NARZĘDZIE KONTROLNE – W POŁĄCZENIU Z WARSZTATAMI (6)

Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z podstawami analizy sensorycznej i jej zastosowaniem, czynnikami wpływającymi na wyniki badań, zasadami tworzenia zespołu, wymaganiami i zadaniami lidera zespołu sensorycznego, realizacji badań oraz standardowymi metodami analizy sensorycznej. Warsztaty praktyczne obejmują wykonanie oceny według przedstawionych metod oraz zasady analizy wyników oraz weryfikację wrażliwości sensorycznej. Zajęcia odbywają się w pracowni analiz sensorycznych Intertek Poland, spełniającej warunki określone przez normę ISO 8589.

Program szkolenia:

Dzień 1

  • Analiza sensoryczna wstęp
  • Aparaty pomiarowe w analizie sensorycznej
  • Warsztaty część I – nauka rozpoznawania smaków
  • Ogólne wytyczne
  • Warunki lokalowe i środowiskowe
  • Wyposażenie Pracowni Analiz Sensorycznych
  • Weryfikacja wrażliwości sensorycznej i ogólnych zdolności kandydatów do tworzenia panelu sensorycznego
  • Warsztaty część II – testy na daltonizm smakowy, powrót do najtrudniejszych smaków

Dzień 2

  • Warsztaty część III - przypomnienie smaków, II etap testów na daltonizm smakowy
  • Prezentowanie próbek oceniającym
  • Sposób postępowania podczas oceny sensorycznej
  • Omówienie norm przedmiotowych dotyczących surowców i wyrobów gotowych
  • Zespół oceniający – definicje, kompetencje personelu
  • Wybór Zespołu Oceniającego
  • Weryfikacja wrażliwości sensorycznej i ogólnych zdolności kandydatów do tworzenia panelu sensorycznego
  • Warsztaty część IV – testy na wrażliwość sensoryczną, testy Ishihary i zdolność szeregowania barw

Dzień 3

  • Warsztaty część V – testy na wrażliwość sensoryczną ciąg dalszy
  • Weryfikacja wrażliwości sensorycznej i ogólnych zdolności kandydatów do tworzenia panelu sensorycznego - ciąg dalszy
  • Warsztaty część VI – Nauka rozpoznawania zapachów
  • Weryfikacja wrażliwości sensorycznej i ogólnych zdolności kandydatów do tworzenia panelu sensorycznego - ciąg dalszy
  • Warsztaty część VII – profilowanie tekstury
  • Monitorowanie i szkolenie oceniających
  • Bezpieczeństwo zespołu oceniającego
  • Metody analizy sensorycznej w ocenie jakości artykułów spożywczych
  • Metody analizy sensorycznej
  • Warsztaty część VIII – rozpoznawanie zapachów, ocena sensoryczna próbek – metoda opisowa
  • Metody badań, walidacja/potwierdzenie metody, niepewność i spójność pomiarowa
  • Typowe błędy w analizie sensorycznej
  • Wymagania standardu IFS i BRC a ocena sensoryczna(opcjonalnie)

 

Certyfikat: 
Uczestnictwo każdego uczestnika w szkoleniu potwierdzone jest certyfikatem wydanym przez międzynarodową jednostkę certyfikującą Intertek.

Dla kogo: 

Szkolenie skierowane jest do osób związanych z analizą sensoryczną i jej zastosowaniem,
a w szczególności pracowników laboratorium, działów kontroli jakości, produkcji, marketingu, jak również osób, które chcą pogłębić swoją wiedzę w obszarze badań sensorycznych, jak również chcących sprawdzić swoją wrażliwość sensoryczną.

Formuła szkolenia:

Szkolenie będzie prowadzone w formule interaktywnych warsztatów sensorycznych, wykładu z użyciem prezentacji multimedialnej, integralną częścią szkolenia będzie panel dyskusyjny z trenerem oraz sesja pytań.

Cena:

1700,00 PLN + VAT - za uczestnictwo w szkoleniu otwartym jednej osoby. 
Cena obejmuje koszty uczestnictwa w zajęciach merytorycznych, materiałów szkoleniowych, certyfikatu.

Rabaty:
10%
 - dla klientów Intertek
10% - przy zgłoszeniu 2-3 osób
20% - przy zgłoszeniu powyżej 4 osób
15% - przy zgłoszeniu na kolejne szkolenie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Powyższe rabaty nie sumują się.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dane wydarzenia

Data rozpoczęcia szkolenia 12-10-2021 8:00 am
Data zakończenia szkolenia 14-10-2021 3:00 pm
Ilość miejsc 15
Cena indywidualna 1700,00 PLN
Miejsce realizacji Intertek - Gostynin
1,700.00 zł 15