W dniach 03-05.03.2022r. odbył się audyt Polskiego Centrum Akredytacji w naszym laboratorium żywności Intertek w Gostyninie, podczas którego zostały potwierdzone najwyższe kompetencje naszego zespołu w kierunku oznaczania azotu (białka) metodą Dumas przy zastosowaniu Analizatora zawartości białka FP828 W/TSCN PC - LECO
Przedmiot badań/wyrób | Rodzaj działalności/badane cechy/metoda | Dokumenty odniesienia |
Mleko i przetwory mleczne w tym lody |
Zawartość azotu Zakres: (0,09-5,6) % Azotu Metoda spalania i pomiaru przy zastosowaniu detektora przewodności cieplnej (Dumas) Zawartość białka (z obliczeń) Zakres: (0,56-35) %Białka przy współ. 6.25 |
PN-EN ISO 14891:2004 |
Mięso i przetwory mięsne, Wyroby garmażeryjne |
Zawartość azotu Zakres: (0,2-7,4) %Azotu Metoda spalania i pomiaru przy zastosowaniu detektora przewodności cieplnej (Dumas) Zawartość białka (z obliczeń) Zakres: (1,25-46) %Białka przy współ. 6.25 |
AOAC 992.15 L 06.00-20: 2021-03 §64 LFGB 07.00-68: 2021-03 |
Wyroby zbożowe |
Zawartość azotu Zakres: (0,2-7,8) %Azotu Metoda spalania i pomiaru przy zastosowaniu detektora przewodności cieplnej (Dumas) Zawartość białka (z obliczeń) Zakres: (1,25-49) %Białka przy współ. 6.25 |
PN-EN ISO 16634-2:2016 |
Wyroby cukiernicze |
Zawartość azotu Zakres: (0,2-6,5) %Azotu Metoda spalania i pomiaru przy zastosowaniu detektora przewodności cieplnej (Dumas) Zawartość białka (z obliczeń) Zakres: (1,25-41) %Białka przy współ. 6.25 |
PN-EN ISO 16634-2:2016 |
Pasze |
Zawartość azotu Zakres: (0,3-13,6) %Azotu Metoda spalania i pomiaru przy zastosowaniu detektora przewodności cieplnej (Dumas) Zawartość białka (z obliczeń) Zakres: (1,88-85) %Białka przy współ. 6.25 |
PN-EN ISO 16634-1:2008 |
Także Państwo możecie zapoznać się z nowym zakresem pod linkiem: https://www.pca.gov.pl/akredytowane-podmioty/akredytacje-aktywne/laboratoria-badawcze/AB%20381,podmiot.html
Zapraszamy do kontaktu z naszą obsługą klienta w celu uzyskania promocyjnej oferty!
PO WIĘCEJ INFORMACJI | |||||
+48 22 886 32 80 | |||||
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. | |||||
Linkedin/Intertek Poland |