Pierwszy krok do zostania audytorem Food Hygiene Control – szkolenie Intertek

23 stycznia 2019r. Intertek zorganizował w swojej siedzibie szkolenie HACCP dedykowane audytorom nowej usługi Food Hygiene Control (FHC).

Program Intertek Food Hygiene Control to globalny standard dedykowany branży gastronomicznej. Zapewnia konsumentom potwierdzenie gwarancji jakości potraw spożywanych w danym obiektcie gastronomicznym.

Plan szkolenia był intensywny i obejmował cały dzień roboczy. Szkolenie zostało wzbogacone o ćwiczenia i zadania, co sprawiło, że uczestnicy brali w nim czynny udział. Miało na celu nauczyć nie tylko teorii, ale również praktyki, która jest istotną częścią codziennej pracy audytora. Zadaniem szkolenia było przede wszystkim dostarczenie wiedzy i umiejętności niezbędnych do przeprowadzania audytów według systemu HACCP w gastronomii.

W szkoleniu wzięło udział siedmiu przyszłych audytorów. Zakończyło się ono wydaniem certyfikatu systemu HAACP. Udział w szkoleniu jest pierwszym krokiem do rozpoczęcia pracy jako audytor Food Hygiene Control.

 

Chcesz otrzymywać informację o nowych artykułach? 

Formularz zapisu do newslettera