System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności FSSC 22 000 (Food Safety System Certification)

FSSC 22000 to uznany na całym świecie system zarządzania bezpieczeństwem żywności oparty na normach ISO, mający na celu ochronę marek i zdrowia publicznego konsumentów.

 

FSSC 22000 jest niezależnym, przejrzystym, całościowym programem bezpieczeństwa żywności, cieszącym się powszechną akceptacją międzynarodową. Cały łańcuch dostaw jest objęty jednym certyfikatem, dzięki czemu FSSC 22000 jest najbardziej wszechstronnym i dostępnym systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności dostępnym na rynku. Program obejmuje istniejące normy, w tym ISO 22000, sektor PRP i HACCP, a także oferuje kompletny program certyfikacji w jednym pakiecie, dzięki czemu jest dostępny dla organizacji różnej wielkości. FSSC 22000 jest własnością niezależnej organizacji non-profit i jest w pełni zatwierdzona przez Globalną Inicjatywę ds. Bezpieczeństwa Żywności (GFSI – Global Food Safety Initiative ).

 

Uzyskując certyfikat, zdobędziesz uznanie za stałe zaangażowanie w bezpieczeństwo żywności, udowodnisz swoją integralność na rynku i zwiększysz zaufanie konsumentów do swojej marki.

 

Jako stowarzyszona jednostka certyfikująca posiadamy kwalifikacje do przyznawania certyfikatów FSSC 22000, a dodatkowo zapewniamy wsparcie ekspertów w całym procesie. Oprócz przeprowadzenia audytu i procesu certyfikacji, oferujemy również wsparcie doradcze i szkolenia dotyczące wszystkich aspektów programu, w tym kompleksowe szkolenia na temat wszystkich aspektów FSSC 22000 oraz analizę luk w celu określenia, w jaki sposób Twoja organizacja może wdrożyć FSSC 22000.

 

W Intertek oferujemy więcej niż tylko certyfikat, posiadamy doświadczenie i globalną wiedzę, aby wspierać i prowadzić Państwa przez cały proces, pomagając sprostać wyzwaniom i zmaksymalizować korzyści płynące z certyfikacji FSSC 22000.

 

Intertek jest wiodącą na świecie jednostką certyfikującą bezpieczeństwo żywności, posiadającą akredytację dla uznanych na całym świecie programów, w tym certyfikacji systemu bezpieczeństwa żywności (FSSC 22000), niemieckiego standardu bezpieczeństwa żywności (IFS Food), brytyjskiego standardu bezpieczeństwa żywności (BRC) oraz bezpiecznej żywności wysokiej jakości (SQF). Nasi eksperci ds. bezpieczeństwa żywności mogą współpracować z Państwem, aby zagwarantować, że Państwa produkty są produkowane, przygotowywane, pakowane, dystrybuowane i certyfikowane zgodnie z najwyższymi standardami bezpieczeństwa żywności.