Masz pytania lub potrzebujesz pomocy?

+48 22 886 32 80

TOTAL QUALITY. ASSURED.

KOMPLEKSOWE ZAPEWNIENIE JAKOŚCI INTERTEK DOSTARCZANE NIEZMIENNIE Z PRECYZJĄ, PASJĄ I W SZYBKIM TEMPIE, UMOŻLIWIAJĄC BEZPIECZNY ROZWÓJ NASZYM KLIENTOM

Nasze usługi

Assurance

Umożliwia identyfikację i ograniczenie ryzyka wewnętrznego w operacjach, łańcuchach dostaw i procesach biznesowych.

Czytaj więcej
Testy/Badania

Ocena, w jaki sposób Twoje produkty i usługi spełniają i przewyższają standardy jakości, bezpieczeństwa, zrównoważonego rozwoju i wydajności.

Czytaj więcej
Inspekcje

Sprawdzanie specyfikacji, wartości i bezpieczeństwa surowców, produktów i aktywów.

Czytaj więcej
Certyfikacje

Formalne potwierdzenie, że Twoje produkty i usługi spełniają wszystkie zaufane standardy zewnętrzne i wewnętrzne.

Czytaj więcej
Audyty

Przeprowadzanie audytów pomaga zapewnić zgodność z wymogami rynku globalnego, przemysłu i przepisów.

Czytaj więcej
Doradztwo

Zdobądź wiedzę, aby lepiej usprawnić swój biznes. Przenieś swoje produkty, procesy i ludzi na nowy poziom dzięki Intertek jako dostawcy usług.

Czytaj więcej

    

Pałeczki Campylobacter są jednym z głównych powodów występowania zatruć pokarmowych na całym świecie. Są one równie groźne co powszechnie znana Salmonella, jednakże z uwagi na brak dotychczasowych programów redukcji tego patogenu, stają się coraz bardziej wszędobylskie
i niebezpieczne.Wykrycie i eliminacja tej bakterii jest również celem i ogromnym wyzwaniem dla przemysłu spożywczego w najbliższych latach.

Bakterią Campylobacter zakażone są najczęściej produkty mięsne, surowe mleko i zanieczyszczona woda, a wraz z nimi również produkty i przetwory przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Według doniesień Food Standard Agency około 73% kurcząt jest nosicielami tej bakterii, dlatego też drób bywa głównym źródłem kampylobakteriozy – niebezpiecznego zatrucia pokarmowego.

Czy będąc producentem, lokalnym lub globalnym, bądź dystrybutorem żywności, jesteś pewny że Twoje produkty są wolne od Campylobacter i nie stanowią zagrożenia dla konsumenta?

Obecność Campylobacter w żywności może mieć tragiczne skutki, zarówno dla konsumenta,
jak i producenta, dlatego też badania w kierunku jego wykrycia mają kluczowe znaczenie.

 

NASZA USŁUGA

Badania laboratoryjne żywności w kierunku Campylobacter, wymagają zaawansowanej technologii, specjalistycznej wiedzy i doświadczenia ekspertów, oraz ścisłego przestrzegania procedur bezpieczeństwa. Takie też wymagania stawiają przed laboratorium analitycznym producenci i dystrybutorzy żywności, ponieważ w sytuacjach spornych to laboratoria są stroną niezależną, a wyniki badań mają rolę decydującą i rozstrzygającą. Dlatego też współpraca z rzetelnym, godnym zaufania laboratorium, które podąża krok w krok za wciąż ewoluującym zagrożeniem Campylobacter ma kluczowe znaczenie.

Nasz doświadczony zespół mikrobiologów współpracuje z największymi producentami i dostawcami drobiu, badając skuteczność nowych procesów redukujących liczbę bakterii Campylobacter w hodowli, przetwórstwie i punktach sprzedaży detalicznej. Nasze doświadczenie daje pewność, że współpracując z nami dostarczasz konsumentowi produkty bezpieczne i najwyższej jakości.

W naszych nowoczesnych laboratoriach mikrobiolodzy wykonują całe spektrum  badań w kierunku potencjalnie szkodliwych mikroorganizmów występujących w żywności. Należą do nich takie patogeny jak Campylabacter, Salmonella i Listeria, bakterie powodujące psucie, takie jak Pseudomonas, Bacillus cereus, pleśnie i drożdże oraz wskaźniki higieny takie jak E. coli.

Z KORZYŚCIĄ DLA CIEBIE

Intertek jest partnerem, któremu możesz w pełni zaufać.

Z naszym doświadczeniem, specjalistyczną wiedzą i nowoczesnymi laboratoriami dajemy Ci pewność, że Twoje produkty, marka i konsumenci są chronieni, a Ty spełniasz wymagania odpowiednich standardów bezpieczeństwa żywności.

  • Badania mikrobiologiczne, które oferujemy są częścią globalnej sieci naszych możliwości analitycznych żywności
  • Oprócz naszych umiejętności analitycznych, na co dzień oferujemy naszym klientom wsparcie merytoryczne, konsultacje i szkolenia
  • Łączymy lokalną wiedzę ze światowym doświadczeniem i pomagamy monitorować krajowe i międzynarodowe przepisy prawne
  • Nasi specjaliści przekazują wiarygodne wyniki w możliwie najkrótszym czasie, również przy zastosowaniu nowoczesnych metod alternatywnych, co jest bardzo ważne dla ciągłego utrzymania Twoich standardów i wiarygodności w łańcuchu dostaw
  • Badania pozwalają nie tylko uniknąć dystrybucji skażonych produktów, ale również poprawiają Twoje procesy oraz jakość i trwałość Twoich produktów
  • Prowadzimy również audity higieniczne, wspierając Cię w spełnianiu wymagań międzynarodowych standardów bezpieczeństwa żywności

 

INTERTEK JEST PRZY TOBIE „OD POLA DO STOŁU”

Badanie Campylobacter jest tylko jedną z wielu usług, którą wykonujemy w celu zapewnienia bezpieczeństwa i najwyższej jakości Twoich produktów.

Portfolio naszych usług analitycznych obejmuje również pełną mikrobiologię, badania przechowalnicze, szacowanie terminu przydatności do spożycia, badania w kierunku wykrycia GMO, badanie autentyczności produktów, analizę wartości odżywczej, wykrywanie obecności alergenów, pozostałości metali ciężkich i innych substancji szkodliwych, badania wody i czystości powierzchni.

Ryzyko skażenia nie dotyczy tylko artykułów spożywczych. W laboratoriach Intertek wykonywane są analizy mikrobiologiczne również w surowcach rolniczych, paszach, kosmetykach, farmaceutykach i wielu innych produktach oraz materiałach.

Intertek jest nie tylko firmą, gdzie możesz zrealizować wszystkie swoje potrzeby z zakresu kontroli jakości, ale przede wszystkim jest dla Ciebie zaufanym partnerem w biznesie, Naszą misją jest nieustanne podnoszenie Twojego bezpieczeństwa, oraz wartości i znaczenia na rynku.